Voor wie is de Kledingbank Stede Broec?

De Stichting Kinderkledingbank Stede Broec e.o. is voor kinderen waarvan ouders en/of verzorgers in de schuldsanering zitten of dreigen te komen of een andere reden waarom er te kort inkomen is.

Om in aanmerking te komen voor kinderkleding dient u zich eerst aan te melden bij een hulpverlenende instantie. De Kinderkledingbank Stede Broec e.o. werkt samen met een netwerk van hulpverleners, de zogenaamde doorverwijzers (o.a. leger des heils, Stichting leergeld, Stichting Welzijn, Bureau Jeugdzorg ,GGZ, gemeente Stede Broec diverse bewindvoerders ). Deze organisaties en instanties kunnen u als gezin aanmelden als cliënt van de Kinderkledingbank.

Iedereen die daarvoor in aanmerking komt kan 1 keer per maand op afspraak een bezoek komen brengen aan de Kinderkledingbank gevestigd in Noppes Grootebroek op de bedrijfsweg nr. 12 en mag 4 kledingstukken per keer, per kind komen uitzoeken. En per seizoen één jas.

U dient zich ten alle tijde via één van de hulpverlenende instanties aan te melden. Deze instanties sturen ons een e-mail met de gevraagde gegevens om u als gezin in te schrijven bij Kinderkledingbank Stede Broec. De Kinderkledingbank neemt verder contact op met u als cliënt.

U kunt zich dus niet rechtstreeks opgeven bij de Kinderkledingbank van Stede Broec. Het tonen van een legitimatie is een vereiste.

De inschrijfregels

inschrijfregels
Bovenkarspel, augustus 2012
Betreft: inschrijving Stichting Kinderkledingbank Stede Broec e.o.

Wij zijn een gesloten Stichting met een ANBI status. Dit houdt in dat cliënten die recht hebben bij ons gratis kinderkleding kunnen halen, na een doorverwijzing van een erkende instantie. Bij de toekenning van de kinderkleding gaat de kinderkledingbank uit van dat de ouders/verzorgers van de kinderen:
– aangemeld worden door een erkende instantie
– De Nederlandse nationaliteit bezitten.
– In het voortraject naar schuldsanering zitten.

sokken

– In het traject schuldsanering zitten.
– Hulp krijgen bij het oplossen van schulden.
– Geen toeslagen krijgen i.v.m. met scheiding. (3 maanden regeling)
– Om wat voor reden dan ook onder het bijstandsniveau leven.
– Brand of uithuisplaatsing .(noodpakket)
– In Stede Broec of omgeving woonachtig zijn.
– De Nederlandse taal beheersen.
– Niet bij een andere kledingbank aangemeld zijn.

Er wordt met de grootste mogelijke zorg gewaakt voor de privacy van onze cliënten.
Maar ook voor het naleven van onze regels. Daarom worden gegevens niet aan anderen ter beschikking gesteld, of ter inzage gegeven. Wij werken volgens het huiskamer principe.

Mocht het gezin om wat voor reden dan ook niet in aanmerking komen voor de Kinderkledingbank van Stede Broec dan kunnen wij ons leerbedrijf/winkeltje in de praktijkschool aanraden.  https://www.suksofsuks.nl

Hier word 1e klas 2e hands kleding verkocht voor hele lage prijzen.suksofsuks
Ook hier is de drempel laag en is iedereen welkom om te komen snuffelen of gewoon voor een praatje. De opbrengst van ons leerbedrijf/winkeltje komt weer ten goede aan de Kinderkledingbank van Stede Broec.

Voor informatie, kunt u contact opnemen met ondergetekenden.
Met vriendelijke groet,
Anisa Stelloo anisa@kinderkledingbankstedebroec.nl of 0611716367