Van party’s naar de winkel Suks of Suks

praktijkschool-westfrieslandDe folder van Suks of Suks

Zoals zovele stichtingen zijn ook wij van Stichting Kinderkledingbank Stede Broec e.o. afhankelijk van donaties en wij weten hoe lastig dit kan zijn. Wij hebben er daarom voor gekozen om creatief om te gaan met de donaties die we krijgen. Uiteraard met toestemming van de donateurs. Dit is milieubewust en de ANBI status word gebruikt. We hebben sinds de oprichting in 2012 een leuke groep particuliere donateurs opgebouwd en hebben, nadat we alle ingeschreven gezinnen hadden voorzien van kinderkleding e.d., nog een overvloed aan spullen over.

Als stichting hebben wij er voor gekozen om 2 keer per jaar een party te geven om zo de gezinnen die net geen recht hebben op de Kinderkledingbank van Stede Broec, maar wel hulp kunnen gebruiken, te voorzien van goede nog bruikbare kleding. De belangstelling is zeer groot, maar door de toenemende drukte voor ons steeds lastiger om een geschikte locatie te vinden.

Meneer Hartog, directeur van de Praktijkschool van West-Friesland, kwam op ons pad tijdens de opening van Noppes Grootebroek en heeft ons gevraagd om op school samen met de leerkrachten en leerlingen “de winkel” om te zetten naar een leerbedrijf in school. Dit is ook voor de leerlingen om zo ervaring op te doen met echte spullen en echte klanten. Dit hebben wij met beide handen aangepakt.

De opening op vrijdag 2 Oktober 2015 was een groot succes. Onze eerste koopavond van 2 februari 2017 was ook een groot succes.

De openingstijden van onze winkel Suks of Suks zijn:

Maandagochtend: 08:45 – 11:00
Dinsdagochtend: 08:45 – 11:00
Woensdagochtend: 08:45 – 11:00
Vrijdagochtend: 08:45 – 12:00

Inbreng goederen van 8.30 – 14.00 op de praktijkschool West Friesland. Elke jaar in April, Juli en Oktober partytime bij Suks of Suks.

Het adres is:

Praktijkschool West Friesland
winkellokaal 110
Annie M.G. Schmidtweg 1
1613 MA Grootebroek

De inkomsten van Suks of Suks gaan voor de volle 100% naar de Stichting Kinderkledingbank Stede Broec e.o. toe.