Gabberweek is samen plezier maken

26 februari 2018 – 2 maart 2018

(voorjaarsvakantie) kunnen alle kinderen van basisscholen uit de gemeenten Opmeer, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland en senioren uit gemeente Opmeer deelnemen aan vele leuke activiteiten. Jaarlijks doen zo’n 1600 kinderen mee en 250 senioren.

Dit project is een bijzondere samenwerking tussen kinder- en jongerenorganisaties, bedrijfsleven en overheid. De Gabberweek wordt ondersteund door ruim 300(!) vrijwilligers en aangestuurd door 9 bestuursleden en 2 jongerenwerkers. Tijdens de week rijden er continu ruim 30 busjes, 10 personenauto’s en 2 touringcars om alle kinderen volgens schema te vervoeren.

Het doel van de Gabberweek is kinderen te laten kennismaken met leeftijdsgenootjes uit andere dorpen en uit verschillende lagen van de samenleving. Samen plezier maken staat voorop.

Sinds 2007 organiseren wij tevens activiteiten voor de 60+ senioren uit gemeente Opmeer. Ook dit met groot succes!

Kijk voor meer informatie op www.gabberweek.nl

Agenda

Partytime op donderdag 5 april 2018 16.00 – 20.00
Avond4daagse Enkhuizen dinsdag 29 mei 2018 t/m Vrijdag 1 juni 2018
Avond4daagse Stede Broec dinsdag 19 juni 2018 t/m vrijdag 22 juni 2018
Zomerfeest Woensdag 27 juni 2018 15.00 – 18.00 (o.v.b.)

Samenwerkingen

Ook dankzij de organisator van halloweenfair-westfriesland.nl hebben we weer enkele gezinnen erg blij kunnen maken. En onszelf ook. Daar stonden we dan met onze kraam. Al die engerds die er rond liepen. Geweldig en gezellig gewoon!!! Iedereen dank jullie wel!!!

Alle kinderen die bij ons staan ingeschreven kunnen naar het West Fries Museum. Of nu naar de drakententoonstelling of straks naar de Sinterklaastentoonstelling. wfm.nl

Dankzij Zwembad Hoogkarspel hebben we weer een hoop kinderen blij kunnen maken. Wat hebben ze genoten van het zwemmen. streekbad.nl

Dankzij Speeltuin Kindervreugde hebben we enkele gezinnen erg blij gemaakt. Ze hadden er zin in!!! speeltuin-enkhuizen.nl

En met hulp van de organisatoren van de gabberweek hebben we een hoop kinderen en hun ouders blij kunnen maken met bijvoorbeeld Snowplanet of Ecomare of één van de vele andere activiteiten die er werden georganiseerd door de hele regio. Goed verzorgde superdagen waren het!!! gabberweek.nl

Parochiën:
Zaterdag 6 mei is er door de parochies ruim €300,- opgehaald en vele zakken kleding verzameld voor de Stichting Kinderkledingbank Stede Broec e.o. Dank jullie wel johannesdedopergrootebroek.nl, sintmartinusparochie.wordpress.com, xaverius.nl en parochienicolaas.nl. Wij zijn hier natuurlijk ontzettend blij mee. Dankzij jullie kunnen wij weer een hoop kinderen helpen die bij ons staan ingeschreven.

Ons 5 jarig jubileum

Woensdag 13 september 2017 hebben we ons 5 jarig jubileum groots gevierd. Het was letterlijk, een stormachtige dag. De eerste najaarsstorm werd er gezegd en geschreven. Maar wij zijn gewoon door gegaan. Vivaldi kwam langs, en iedereen heeft wel 2 of 3 ijsjes gehad. En lekker dat het was, maar dat weten we van Vivaldi. Art4you was aanwezig en er zijn hele leuke Minions getekend. Unchain your brain was ook gezellig mee. Robot Beep droeg ook zijn steentje bij en dat is toch echt wel een hele leuke dansende robot van de West Friese bibliotheken. Er zijn hele leuke Picachu’s gevouwen, wat een plezier hadden we daarmee. In de gymzaal was een spellencircuit opgezet. En heerlijk eten en drinken voor iedereen. Halloweenfair West Friesland was ook aanwezig. Verkleed en wel. Er werd geschminkt, gespeeld, en als toetje een geweldige flashmob. Er was ook een geweldige Tombola. Met dank aan al onze sponsors. ‘t Keetje, Smaak van de Streek, Gall en Gall, Etos, brood – en banket croissanterie Gerard Besseling, Bakkerij Stevers, Bruna, keurslagerij Timo Boon, juwelier Westra – Hinke, Mijn Idee bloemen en cadeau shop, Vivant, Huize Mary, Chantal living en giving & tot slot kapsalon Nicole.

Het was een geweldige dag die we goed en uitgebreid gevierd hebben. Tot ziens op ons volgende feest!!!