Geschiedenis

Het verhaal achter “de stropdas”

Er zijn van die momenten dat ik bruis als een fles cola die goed geschud is en waar dan de dop van los word gedraaid. Dan vind ik het leuk om onze aanhang/fans daarvan te laten meegenieten door er wat over te schrijven .

Vanaf het moment dat de Stichting opgezet is met ons eigen concept heb ik regelmatig gehoord dat het geen kans van slagen heeft. Daar zit wat in, maar mensen die mij kennen weten hoe het werkt bij mij, en als ik zeg dat het werkt, dan werkt het ook en “het komt gewoon aanwaaien”. Wij hoeven niet te groeien en te knallen en elke week in de krant, ik zie onszelf als de Zanussi van Stede Broec, stil maar krachtig en doet wat het moet doen met de juiste mensen op de juiste plek.

Door ons concept hebben we immers wel een plekje gekregen in Noppes Grootebroek. We zitten heerlijk op onze plek en voelen ons daar ook helemaal thuis. De cliënten genieten ook van deze momenten op de donderdagen dat we daar zijn. Het is stiekem gewoon echt gezellig.

Tijdens de opening van de nieuwe Noppes waren wij ook uitgenodigd. Mijn lieve collega Deciree Laan vond dat we er in bedrijfskleding heen moesten gaan. “Wie weet wat er uit voort komt.” We hebben met diverse mensen gesproken en daar is een vage afspraak uitgekomen, “omdat onze stropdas zo opviel”. Wie hielden we nog even geheim, maar we hadden een afspraak onder het mom van: “Meiden…..wij hebben grote plannen met jullie….. “ Daar moesten we het mee doen. Zowel Deciree als ik staan open voor dit soort gekkigheid en gingen ‘s – morgens vol goede moed en open – minded naar de afspraak. Wat er vervolgens allemaal gebeurde … had bij ons het bruisende gevoel los gemaakt. We gingen overdonderd van blijdschap weg met een opdracht die ons bestaan als Stichting positief op zijn kop ging zetten. Het viel niet mee om ons nieuw project geheim te houden terwijl je zo bruist….

Vervolg van het verhaal achter “de stropdas”

Na 2 spannende weken waarin ik achter de schermen heel hard had gewerkt aan een businessplan en andere voorbereidingen voor ons nieuwe project, mochten Deciree en ik vrijdags de ideeën presenteren. Deciree had na wat kleine aanpassingen het businessplan heel mooi gepresenteerd. en we hadden dan ook groen licht gekregen voor het project.

Met trots mochten wij mededelen dat wij vanaf augustus 2015 samen met 2 leraren en de schoolcoach Jacqueline Dijkstra de winkelpraktijk lessen voor de leerlingen van de Praktijkschool van West-Friesland gingen verzorgen! Jacqueline bruist net zo hard als wij, dus dat ziet er positief uit. Dit hield in dat de online – kledingwinkel een echte winkel ging worden. En, onder begeleiding, door de leerlingen gerund ging worden. De winkel werd gevestigd in de Praktijkschool van West-Friesland. Wij waren super blij met dit project omdat dit voor ons onder de ANBI status valt. Dus we konden helemaal los!!!

De Stichting Kinderkledingbank Stede Broec blijft in Noppes omdat we daar naar tevredenheid zitten en het privé van onze cliënten willen blijven beschermen. Wel geeft dit nieuwe project ons genoeg mogelijkheden om het bestaande concept voor de cliënten uit te breiden. Zoals het aanbieden van volwassen kleding voor de ouders van de cliëntjes. Hier bleek toch veel vraag naar te zijn.
Toen hoorde ik de vraag “en de party’s dan???”

Hahahaha, ik zou Anisa niet zijn als ik dat zou vergeten. Ook de party in Oktober ging gewoon door! Ook dit mochten we realiseren in de school. Het wordt nog krappe sokken maar een leuke uitdaging. We zijn dus een drukke en leuke tijd in gegaan. O ja en een kleine bijzaak, alle spullen die nu thuis staan bij mij gaan naar locatie dus mijn huis is straks leeg….daar moet ik nog even aan wennen.